Etiketler
- TATLILAR (40)
- ANA YEMEKLER (29)
- KURABİYELER (13)
- HAMUR İŞLERİ (12)
- SALATA-GARNİTÜR (8)
- KAHVALTILIKLAR (5)
- BÖREKLER (4)
- REÇELLER (1)
- İçecekler (1)
5 Ağustos 2014 Salı
zeytinyagli taze fasulye
Yeni baslayanlar icin gelsin bu tarif :) yemek yapmaya basladigimdaki en buyuk sorunum yemeklerin suyunu ne kadar ayarlayacagimdi bu tarifi güvenle yapabilirsiniz...
Malzemeler;
250-300gr taze fasulye
1 orta boy sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
1 buyuk yada 2 kucuk domates
2 dis sarimsak
Zeytinyagi
2 su bardagi su
Tuz
Taz fasulyelerin saplarini kopartip ortadan ikiye boydan ince serit yapip kesin sonra dilimleyin zeytinyagi ile sogani pembelesene kadar kavurun salcayi domatesi ve ince kiyilmis sarimsagi ekleyin 2 su bardagi su ekleyip duduklu tencerede pisirin suyu fasulyelerin uzerine cikmayacak ,taze fasulye suyunu cok cekmez bunu bilerek hareket ederseniz su ayarini kolay yaparsınız eger fazla yapmak isterseniz, bu tarif 2 kisiliktir duduklu tencerede fislama sesini duyduktan sonra 6-7 dk pisirin altini kapatin, korkmayin guvenle deneyebilirsiniz ,yemekler duduklu tencerede normal bir tencereden hem daha kisa zamanda hemde daha lezzetli pisiyor.