9 Ağustos 2014 Cumartesi

yesil mercimekli bulgur pilavi



Hem besleyici hem lezzetli yaninda cacikla tadına da doyum olmaz...

Malzemeler;
Yarim su bardagi yesil mercimek (kabuksuz kucuk olanini tercih edin bulabilirseniz)
1 su bardagi pilavlik bulgur
2 yemek kasigi tereyagi
2 su bardagi kaynar su
1 adet tavuk bulyon (isterseniz su yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

Yesil mercimekler haslanir yumusadiktan sonra suzulur bir kenarda bekletilir, tereyagi tencerede eritilir ve uzerine bulgurlar dokulur iyice kavrulur tane tane olmasi icin onemli ,sonra tavuk bulyon ve 1 cay kasigi tuz ilave edilir, suyu eklenir pişmeye birakilir ,suyunu cekmesine yakin yeşil mercimekler de eklenir ve suyu cekip pistikten sonra alti kapatilir
 tencerenin kapaginin altina kagit havlu serilir dinlenmeye birakilir. Afiyetler olsun..