Etiketler
- TATLILAR (40)
- ANA YEMEKLER (29)
- KURABİYELER (13)
- HAMUR İŞLERİ (12)
- SALATA-GARNİTÜR (8)
- KAHVALTILIKLAR (5)
- BÖREKLER (4)
- REÇELLER (1)
- İçecekler (1)
10 Ağustos 2014 Pazar
bostan patlicanli oturtma
Malzemeler:
4 adet bostan patlican
Kizartmak icin sivi yag
Ic harci;
300 gr kiyma
2 orta boy sogan
Yarim demet maydanoz
Karabiber, tuz, kimyon, kirmizi toz biber
2 buyuk domates
Sosu icin;
2 yemek kasigi domates salcasi
2 dis sarımsak rendelenecek
Kaynamis su (salca su da cozundurulecek )
Bir tavada sogan, kiyma, domates ve baharatlari ekleyerek ic harci hazirlayin yeterince pisince maydanozu ekleyin ocagin altini kapatin
Bostan patlicanlari resimdeki gibi dilimleyin bol kizgin yagda kizartin sonra hepsini firin tepsisine alin ve hazirladiginiz ic harctan patlicanlarin uzerine paylastirin.domates ve biberle susleyin sosunu uzerine ekleyin 200 derece önceden isinmis firina uzerini folyo ile kaplayarak pismesi icin yerlestirin firindan cikartmaniza yakin uzerlerine kucuk bir kup kasar ekleyin kasarlar eriyene kadar firinda tutun ,sonrasinda afiyetle yiyebilirsiniz