23 Ağustos 2014 Cumartesi

kivili irmik tatlisi


Malzemeler
1litre sut
1 su bardagi irmik
1 su bardagi seker
1 paket şekerli vanilin
1 paket dr oetker kivili bitkisel jel(jole degil)
2 adet kivi

Yapilisi;
 Once bitkisel jeli uzerindeki tarife gore 2.5 su bardagi sicak suyla karistirarak hazirlayin ve yapmak istediginiz kalibi sudan gecirdikten sonra dökün. Hafif katilasmaya basladiktan sonra kivileri uzerlerine koyun icine alacak dibine cokmeyecektir merak etmeyin. Buzdolabina koyun muhalebi olana kadar katilassin,sonra muhallebiyi hazirlayin. Hazir olan muhallebiyi sicak olmasi farketmez jelli kalibin uzerine dokun ve 1 gece buzdolabinda bekletin dilimleyip servis yapin afiyetle...

Not; muhallebi koyu oluyor kasiklada kaliba dokup duzlestirebilirsiniz. Irmikli yapmak istemezseniz Istediginiz muhallebi tarifine bunu uygulayabilirsiniz...