21 Ekim 2014 Salı

zeytinyagli pirasa



Yemek tarifleri yazmakta zorlaniyorum esasen genelde goz karari yapildigi icin, bugun sizler icin olctum, bu da benden size kiyak olsun :)  evet tarife geceyim kis  geldi pirasa yeme zamani,oldukca faydali ve lezzetli bir sebze,biz ailecek cok severiz tarifteki gibi yapıldığı takdirde :) yeni baslayanlar icin olculu, guvenle deneyebilirsiniz. Bir pirasa icin bunca sey yazilir mi yahu dediginizi duyar gibiyim :) :)

Malzemeler;
1 kilo pirasa yaprak kisimlari kullanilmayacak.
2 orta boy havuc
Yarim cay bardagi zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salcasi
Yarim cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi tuz
1 cay kaşigi toz şeker
4.5 su bardagi su( 3 su bardagi hemen kalani araliklarla ilave edilecek)
Yarim cay bardagi princ

Pirasalar ve havuclar verev sekilde dogranir kenarda hazir bekletilir.gorseldeki buyuklukte dogramanizi oneririm ki dagilmasin piserken, zeytinyagi tencereye eklenir ve 2 yemek kasigi salca ile kavrulur baharatlar ve tuz eklenir,1 su bardağı su dökülür uzerine pırasa ve havuclar eklenir kesinlikle kasik degdirmiyorsunuz, 2 su bardagi su daha ekleyin pismeye birakin, suyunu cekince princleri ekleyin ve kalan suyu ilave edin princler de pisince yemegimiz hazırdır afiyetle... :) limon sikarak yemeyi unutmayin :)