Yumusacik bir muffine kim hayir diyebilir ki kokusu evi sardi mi findan cikar cikmaz yarisi biter bizde nitekim yine ayni tablo :))
Muffinin yumusak olmasi ve kabarmasi icin bazi püf noktalari yazmam gerekli diye dusundum.
-Yumurta aklarini sarilarindan ayirin sekerle cirparken,kopuk gibi bembeyaz olunca sarilarini ekleyin.yumusak olmasini sağlıyor
-Tum malzemeler oda isisinda olmali en az 1 saat once kullacaginiz malzemeleri dolaptan cikarmalisiniz
-Unu vanilyayi ve kabartma tozunu mutlaka elemelisiniz kabarmasi icin cok onemli ..
Simdi tarife gecelim;
2 yumurta
4 kahve fincani şeker
2 kahve fincanı sivi yag
2 kahve fincanı yogurt
2.5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket sekerli vanilin
Kucuk dogranmis meyve kurulari (una bulanmis ,dibine cokmemesi icin onemli )
Tum malzemeleri yukarida yazdigim puf nokatalara dikkat ederek mikserle çırpın hamuru elde edin,
Muffin kalibinizi margarinle yaglayin ve kalibin yarisina kadar hamur ilave edin kabaracagi icin tamamini doldurmuyoruz.180 derece firinda pisirin. Afiyet olsun...