1 Aralık 2013 Pazar

Karniyarik


Bu aralar blogla ilgilecek vakit bulamiyorum firsat buldukca yeni tarifler eklemeye calisacagim.....Nilaycimla akşam yemeğinde beraber olacagimizi kesinlestirince mutfağa koşup kısa zaman içinde yapabileceğimiz en lezzetli yemeği yaptık fırından çıktıktan sonraki halini fotoğraflamam mümkün olmadı hepimiz o kadar acikmisiz ki aklımıza bile gelmedi yemekten sonra da artık çok geçti......

Once patlicanlari pijamali soyup :) tuzlu suda biraz bekletin sonra kurulayip kizgin yagda kizartin kizaran patlicanlari ortadan kesin .

Ic malzemesi icin
Yaklasik 300 gr kiyma
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates 1 tatli kasigi aci biber salcasi
2 dis sarımsak
Karabiber kimyon kırmızı toz biber pul biber nane
1 buyuk domates
Maydanoz

Soganla kiyma kavrulur sonra diger malzemeler eklenir ic harci hazirlandiktan sonra ortasini kestiginiz patlicanlarin arasini acin ve harci doldurun üzerine domates biberle susleyin sonra domatesli yada salcali sicak su hazirlayip karniyariklarin ustune gezdirin 200 derece firinda 10. 15 dk pisirin en son istege gore firindan cikartmadan kasar peynir ekleyebilirsiniZ. Afiyet olsun