21 Kasım 2013 Perşembe

revani

Cook uzun zamandır yapmadığım bir tatliydi, İngilizce hocamız Beytullah beyin isteği üzerine :)  kenarda köşede kalmış bu tarifi ortaya çıkardım iyi ki de yapmışım gerçekten hem kolay hem lezzetli bir tatlı. Tarife geçmeden Revani keyfimizi sizlerle paylaşmak istiyorum...:)))




Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım portakalın suyu
Kabartma tozu
Şekerli vanilin

Şerbeti için
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker

Ayrıca krem santi ve süslemek için meyve

Once sebet hazirlanir ilinmaya birakilir Yumurta ve şeker Mayonez kıvamına gelene kadar Mikser yardımıyla cirpilir sonra diğer malzemeler eklenir yağlanmış Tepside 180 derece de pişirilir... kek de serbette  ılık olacak .
Tepsi tamamen Soğuyunca krem santi ve meyvelerle suslenir...afiyet olsun. ...