kıs mevsımı geldi artık, karnıbahar yemenın zamanı da bırcok ınsan bu sebzeden kokusundan dolayı hoslanmaz genelde kızartmasını yaptıgım karnıbaharın degısık versıyonunu zekıye ablada gecen kıs yemiş ve cok begenmıstım hatta kucuk erkeğim erkam da bu sayede karnıbahar yer olmustu, eşiniz cocugunuz karnıbahar yemiyorsa bir de bu şekilde deneyin , kamu spotu gibi oldu :):):) neyse ben tarife geceyim bu arada zekiye ablacıgım tekrar tesekkurler :) :)
1 orta boy karnıbahar
1 orta boy sogan
zeytinyagı
nane, karabiber,kırmızı biber,pul biber.tuz
maydonoz, dereotu
istege gore kıyma
üzeri için; sarımsaklı yogurt
yapılışı;
once karnıbaharı haslayın kaynamıs suyun ıcıne karnıbaharları atın ki vitamini gitmesin sonra dogradıgınız soganları zeytinyagında kavurun isterseniz kıyma da ekleyebilirsiniz ben kıymalı halini yemiştim ancak ailecek yemeklerin ıcınde kıymadan hoslanmadıgımız için kullanmadım..baharatlarını ekleyin pişmiş olan karnıbaharları kucuk kucuk dograyarak soganlarla harmanlayıp tuzunu atın maydanoz ve dereotunu da ekleyip tekrar karıstırın üzerine sarımsaklı yogurt dokerek servis yapın inanın cok lezzetli oluyor afiyet olsun ...