malzemeler;
yaklasık 30 adet kuruluk( biber- patlıcan) kaynar suda haslanacak yumusayana kadar....
iç malzemesi;
3 su bardagı kırık pirinç
2 orta boy sogan
yarım cay bardagı zeytinyagı
1 yemek kasıgı acı biber salcası
2 tepeleme yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasıgı nar ekşisi
cay kasıgının ucuyla limon tuzu
tuz
yarım demet maydanoz
dereotu(tercihe göre)
cok az yeşil sogan ( tercihe göre)
tüm malzemeler karıstırılır çiğ hazırlanıyor soganlar kavrulmuyor. yumusayan dolmalıklar doldurulur duduklu tencere veya normal bir tencereye dizilir. ben dolmaları genelde duduklu tencerede yapıyorum daha lezzetli piştiğine ınanıyorum üzerini gececek kadar kaynar su eklenir. düdüklüde pişecekse fışlama sesinden sonra 10 dk beklenir ve altı kapatılır havası cıkana kadar beklenir sonra da afiyetle yenir...