14 Haziran 2016 Salı

Kartopu tatlisi (surprizli)


Tatlinin malzemeleri muhallebili kemalpasa tatlisiyla ayni o nedenle tekrar tarif yazmayacagim.
 Yapilisindan bahsedeyim once kemalpasalari hazirayin serbetli bir sekilde ancak kac kisilik yapacaksaniz o kadar kemalpasa pisirin malum paketlerde epey fazla var. Muhallebi hazir olduktan sonra kahve fincanini sudan gecirin bu cok onemli tatlinin dagilmadan cikmasi icin,fincanin dibine muhallebi koyun uzerine hazirladiginiz kemalpasa tatlisini yerlestirin ve fincan dolana kadar tekrar muhallebi ekleyin, tum fincanlari ayni sekilde hazirlayin.. uzerlerine strechfilm kapatip 1 gece mutlaka buzdolabinda bekletin. Tatlilari servis edeceginiz gun genis bir tabaga hindistan cevizi dökün tatliyi fincandan elinizle hafif aralayarak cikartin hemen cikacaktir sorun olmaz bu asamada yeter ki fincanlari sudan gecirmeyi unutmamıs olun ,elinize dusen tatliyi hindistan cevizine bulayip genis bir borcama koyun tekrar buzdolabina kaldirin sonrasinda istediginiz gibi susleyerek servis yapin.afiyetler olsun.... ☺☺

Not: ben 6 kisilik yaptim 6 tane kemalpasa pisiridim sizde misafirlerinizin sayisina gore ayarlayin..  ☺☺☺