6 Ocak 2016 Çarşamba

tahinli susamli kurabiye



Merhaba arkadaslar, sonunda burdayim ☺ uzunca bir ara verdim farkindayim ancak,
son zamanlarda blogla ilgilenecek vakit bulamadim takip edenlere, özrü borc bilirim... 
halimi arzettikten sonra bu nefis kurabiyenin malzemelerini yazmaya baslayalim. ☺☺

Malzemeler
1 paket oda isinda margarin yada tereyagi
1 su bardagi bugday nisastasi
1 yumurta 
1 cay bardagi sivi yag
1 paket sekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi pudra sekeri 
Aldigi kadar un (yaklasik 4 su bardagi ) az gelirse ekleyebilirsiniz.

İç Malzemesi 
1 su bardagi tahin ve 
Yarim su bardagi pudra sekerini karistirin kurabiyelerin arasina surulecek.  Isteyen nutella da surebilir tercih sizin.

Kenarlari icin;
1 su bardagi kavrulmus susam (evde kendiniz kavurabilirsiniz)

Yapılışı;
Humuru üç esit parcaya bolun,merdane yardimiyla hamuru cok az unlayip 1 cm genisliginde acin,istediginiz kurabiye kalibiyla kesip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. 3 firin tepsisi cikiyor☺☺ 
Kurabiyeleri 175 derece firinda pisirin basindan ayrilmayin cok cabuk pisiyor,pisen kurabiyelerin bir tanesinin arasina hazirladiginiz tahinli karisimi surun sonra diger kurabiyeyle birlestirin,yani iki kurabiye arasina tahinli harc surmus oluyorsunuz,etrafina tasacaktir sizde biraz kenarlarina surup kavurdugunuz susama bulayin tum kurabiyeler bitene kadar bu islemi yapin, tahin sevmeyen kurabiyelerin  arasina nutella da surebilir ve kenarlarini hindistan cevizine bulayabilir ,ben bir kismini o sekilde yaptim ve cok lezzetli oldu. 
Haydi bakalim afiyetle ☺☺☺