Etiketler
- TATLILAR (40)
- ANA YEMEKLER (29)
- KURABİYELER (13)
- HAMUR İŞLERİ (12)
- SALATA-GARNİTÜR (8)
- KAHVALTILIKLAR (5)
- BÖREKLER (4)
- REÇELLER (1)
- İçecekler (1)
6 Aralık 2015 Pazar
çi börek
Malzemeler;
Yiyecek kisinin mide capina gore 2 yada 3 kisilik ☺☺☺
Hamuru icin;
2 cay bardagi su (cay bardagi klasik kucuk cay bardagindan daha buyuk )
Un
Tuz
1,5 tatli kasigi sirke(elma,uzum farketmez)
(Yumusak bir hamur elde etmelisiniz)
Ic harci icin;
200 gr kadar kiyma
1 kuru sogan rendesi
Maydanoz
Kirmizi toz biber
Karabiber
Tuz
Not: İc harci çig olacak kavrulmuyor malzemeleri ekleyin karistirin.
Hamuru yogurun sonra ic harci hazirlayin, hamur bu arada 5 dk dinlensin, hamuru esit parcalara ayirin beze yapin 9 beze cikti bu olcuden resimde gorulen buyuklukte acin cok ince olmasin tabii cok kalinda,ic harci koyun ve hamur kesme aparatiyla kesin.kizgin yagda kizartin. Kestiginiz parcalari da ziyan etmeyin uzun uzun kizartin citir citir guzel olur. Haydi afiyetle ☺☺☺☺☺