23 Haziran 2015 Salı

beyti kebabi

Evde beyti keyfi emin olun lokantalara taş cikaracak bu tarif hemde icinize sinerek yiyeceksiniz..



Malzemeler:
( 2 kisilik bu olculer )
250 gr kiyma
1 yumurta
2 yemek kasigi kofte harci (siz isterseniz dilediginiz baharati kullanabilirsiniz)
1 yemek kasigi irmik

1 buyuk köy yufkasi marketlerde üclü satiliyor 1 tanesini kullaniyoruz...
(boreklik yufka olmaz ince kalir) yada lavas kullabilirsiniz.

Sosu icin;
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 çay kasigi kirmizi toz biber
tereyağı
sulandirmak icin su


Kofteyi yogurun şişe dizin buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin, sonra yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin ve 10 dk kadar pisirin. Bu arada tereyagini eritin yufkayi tezgaha yayin ve tereyagi surun sonra yufkayi ortadan ikiye kesin,genis yerine kebaplari dizin ve sarin ,2 parmak genisliginde kesin yagli kagit serilmis firin tepsisine dızin, uzerlerine firca ile tereyağı surun  5 dk kadar firinda, yufkalar hafif kizarana kadar tutun,firindan cikinca citir citir oluyor endiselenmeyin sosunu sicak dokecegimiz icin tam kivaminda olacaklar sonra sosunu ekleyin sos sicak olmali pilav ve kozlenmis biberle servis yapin
afiyet olsun...