Guvecte pisen yemek her zaman daha leZetlidir,bu tarz yemekleri guvecte yapmanizi tavsiye ederim, mmm tadina doyulmaz...(:
Malzemeler;
2 patlican
2 patates
2 sogan
1 kabak
2 yesil biber varsa kirmizi biber
8 dis sarimsak
1 yemek kasigi aci biber salcasi
2 yemek kasigi domates salcasi
Biraz kimyon karabiber kirmizi toz biber tuz
2.5 yemek kasigi tereyag
Istege gore kusbasi et dana kuzu size kalmis..
Tüm malzemeleri iri iri dograyin domates, biber salcasi ve baharatlari ekleyin karistirin guvece dokun malzemelerin hizasina gelecek kadar su ekleyin karistirin tahta kasikla bir kere ,üzerine 2.5 yk tereyagini ekleyin kapagi varsa kapatın yoksa guvecinizin agzini folyoyla kapatin kisik ateste pişmeye birakin yaklasik 1 saat sonra bakin suyu azalmissa altini kapatin suyunu tamamen cekmesini beklemeyin altini kapattiktan sonra da bi sure kaynamaya devam edecektir yaninda cacik ve pilavla muhtesem 3 lu olacaktir afiyet olsun