Tarif için çamay ablaya tesekkurler..www.anneminikramlari.com
Malzemeler;
3 yk katı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
250 gr tereyağ veya margarin
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı pudra şekeri
3.5 su bardağı un ( önce 3 bardak koyun kalanını göz kararı ayarlayin)
Muhallebisi için
1.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4.5 silme yk şeker
1 yumurta sarısı
2 yk mısır nişastası
Üzeri Üzeri için pudra şekeri
Önce muhallebi hazırlanır sogumaya bırakılır.. sonra hamur yoğurulur 20 dk dinlendirilir hamurdan cevizden büyük parçalar alınır inceltilir icine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyulur ve birleştirilir poğaça şeklinde ,uçlarına catalla şekil verilir 180 derece ısınmis fırına koyulur üstü hafif kizarana kadar pişirilir üzerine pudra şekeri serpilir. afiyetler olsun....