28 Ekim 2013 Pazartesi

ispanakli sadrazam lokumu

Sadrazam lokumunu ispanakli yapmak fikrini hayalimdeki lezzetler sayfasindan edindim oradaki tarif de kek kismi detayli geldigi icin kendi sadrazam lokumu tarifime ıspanak katmakla basladim ise krem santi yerine de muhallebi ekleyerek daha lezzetli olacagina inandim ve bu tatli cikti ortaya hafif  bir tatli  gorseli de guzel begeneceginizi umuyorum oldukca da lezzetli.





Bu islemleri yaptiktan sonra uzerine kremasi sürülüyor o asamayi cekmeyi unutmusum krema surup sariyorsunuz.

kek icin;
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 kabartma tozu
1 cay bardagi ispanak robotta cekilmis
Yaklasik 2 su bardagi un 2. Bardagi azar azar ekleyin kivamina göre daha az da katabilirsiniz...

kremasi;
2,5 su bardagi sut
2,5 yemek kasigi un tepeleme
yarim su bardagi seker
1 paket sekerli vanilin

Bu krema az gelebilir hepsine, yarisini da krem santi ile yaptim oyle de guzel oluyor tercih sizin... muhallebili yapmak istiyorsaniz muhallebi olcusunu ikiye cikarin.

ayrica islatmak icin sut ve hindistan cevizi, arasina muz dilimi

once krema hazirlanir ve sogumaya birakilir.
kek 170 derece  kare firin tepsisinde pisirilir ortadan ikiye kesilir , iki buyuk parca kekimiz olacak elimizde o kekleri 5er cmlik seritler halinde kesecegiz ve daha sonra seritlerin arasi inceltmek icin tekrar kesilir sut ile islatilir cok az , arasina krema koyulup   sarilir sararken uclarina krema tasacak,o kismi da Hindistan cevizine batirilir. Buzdolabinda uzerine strechfilm kapttiginiz bir borcamda bekletebilirsiz.1 gun buzdolabinda beklerse cok daha guzel oluyor. Afiyet olsun ☺☺