19 Eylül 2013 Perşembe

patatesli çerkez mantısı

patatesli çerkez mantısı; mmm cok lezzetli oluyor  mutlaka deneyin

hamuru icin; 3 kisilik
1,5 cay bardagi su
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
alabildigine un (normal manti hamuru sertliginden daha yumusak olmali)

ic harci;
5 orta boy patates
1 orta boy sogan
kirmizi toz biber ,pul biber, nane,tuz

ayrica sarimsakli yogurt ve tereyaginda kirmizi biber nane sosu

yapilisi;
once hamuru yogurup dinlenmeye birakiyoruz. patatesleri haslayip eziyoruz 1 sogani az yagda kavurup baharatlarini ve tuzunu ekliyoruz ezdigimiz patateslerle karistiriyoruz.  hamuru acip cay bardagiyla kesip icine patatesli harctan koyup resimdeki gibi kapatiyoruz uclarini iyi kapatmalisiniz piserken acilmamasi icin kaynamis suya mantilari atip pisirip suzup sarimsakli yogurt ve sosla servisie hazirdir.. afiyet seker olsun :))


bardakla kestikten sonra kalan kirintilarla ve patatesle kucuk erkegime de patatesli kayseri mantisi oldu :) yemesi kolay olsun diye :)