Yogun yorucu bir gunun sonunda aksama ne yesek diye dusundugun anda kumpir yapmak geldi aklima blogda firinda kumpir tarifi var ancak firinla ugrasmak bile zor gelince, porsiyonluk hazirlayip bulasik isinden de kurtarayim kendimi dedim ☺☺ne iyi dusunmusum aferin bana☺☺
Neyse cok uzadi haydi tarife..
Malzemeler;
3 buyuk patatesin kabuklarini soyun her birini 5 e bolun tuzlu suda haslayin (kabugunu soydum ki sicak sicak soymakla ugrasip vakit harcamayayim ve cabuk haslansinlar diye ne demisler vakit nakittir ☺) haslanan patatesleri suzun tencereye tekrar koyun patates ezecegiyle ezip icine 3 yemek kasigi tereyag ve 1 kase rendelenmis kasar ekleyip catalla cirpin,servis edeceginiz kaseye patatesi koyup uzerine dilediginiz malzemeyi ekleyin
Misir,rus salatasi,sosis,tursu,zeytin ezmesi ,havuc rendesi... vs.ne seviyorsaniz artik.
ee tabi mayonez ve ketcap unutulmasin..
Afiyetle... 👍