2 Mart 2016 Çarşamba

Portakal reçeli

Portakal receli yapmanin tam zamani simdiden yapin miss gibi portakal recelli bir kahvaltidan mahrum kalmayin..






5 kilo portakal
3 kilo seker (tadina bakin daha tatli severseniz ekleyebilirsiniz..
1 yemek kasigi tereyag
Yarim limon suyu

Not; portakalariniz susuzsa yaklasik 1 litre su ekleyebilirsiniz...

Yapilisi;
Portakallari yikayin tencereye su koyun yikadiginiz portakallari tencerede kaynatin suyunu dokun tekrar su koyun ve tekrar kaynatin 2 kez suyunu degistirip kaynayacak portakallar, bu islem portakal kabugunun acisinin gitmesi icin. Sonra portakallari dograyin ve sekeri ekleyin kaynamasi icin ocaga koyun koyu kivam alana kadar kaynatin, 1 yemek kasigi tereyag ekleyin. Tereyag recelin kopurmemesi icin mutlaka ekleyin.receliniz istenilen kivama gelince 1 limon suyu ekleyin sicakken kavanozlara koyun kapagini kapatip ters cevirin 24 saat oldugu yerde kalsin kapaginin tutmasi icin bu onemli... benden bu kadar haydi deneyin afiyetle ☺☺☺