9 Aralık 2014 Salı

havuclu muhallebili kek

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi süt
yarim su bardagi siviyag
2.5 su bardagi un
3 kucuk boy havuc rendenin kucuk yeriyle rendelenmis
1 silme yemek kasigi tarcin
1 su bardagi cekilmis ceviz
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi
1 litre sut
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 şekerli vanilin

Yapılışı;
Once muhallebiyi hazirlayin sogumaya baslasin, sonra kek icin, 3 yumurta 1 su bardagi seker ile kopuk köpük olana kadar cirpilir, sonra siviyag, sut, un, kabartma tozu, vanilin eklenir cirpilir en son havuc ceviz ve tarcin eklenir tahta kasikla birkac kez karıştırılır.  Tepsiyi yaglayip 160 derece firinda pisirilir. Ben dikdörtgen borcamda pisirdim kek borcamdan çıkartılır ters cevrilerek bicak yardimiyla ortadan kesilir. Kesilen bir parca tekrar borcama yerlestirilir,Hazirladiginiz muhallebi ilininca borcamdaki kekin ustune sürülür ve diger kek yerlestirilir kalan muhallebi de surulur uzerine Hindistan cevizi ile kaplanir buzdolabinda en az 1 saat dinlendirilir sonra servis yapilir afiyet olsun..