28 Şubat 2014 Cuma

misir gevrekli cikolatali kurabiye

Iste bunu cok seviyorum agizda dagilan lezzeti tarif edilemez...

Malzemeler
Yarim paket margarin
1 cay bardagi sivi yag
Yarim su bardagi seker
1 yumurta
1 kabartma tozu
500 gr bugday nisastasi

Uzeri icin
Yaklaşık 2 su bardağı misir gevregi

Ayrica;
200 gr kakaolu findik kremasi ( merak edenler icin ben torku kullandım siz istediginiz markayi alabilirsiniz.
1 cay bardagi sivi yag

Tum malzemeler eklenir hamur yogurulur. Küçük parçalar seklinde istediginiz şekli verin buyuk yaparsanız dagilir.uzeri kizarmayacak beyaz kalacak sekilde 175 derece onceden isinmis firinda pisirilir. kakaolu findik kremasi 1 cay bardagi sivi yag ile benmari usulu eritilir,akiskan kivam alana kadar. Mısır gevrekleri rondodan gecirilir kuculmeleri icin .Firindan cikan kurabiyeler sogumaya birakilir ve ilik olan cikolatali sosa sonrasinda misir gevreklerine batirilir.
AFIYET OLSUN...