24 Aralık 2013 Salı

simit corek




Oldukca lezzetli biz bayildik denemenizi  tavsiye ediyorum..

Malzemeler
1 su bardagi ilik sut
Yarim su bardagi yogurt
Yarim su bardagi sivi yag
1 kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
2 yumurta birisinin sarisi uzerine eklenecek
5 su bardagi un once 4 ekleyin sonra digerini azar azar eklersiniz

Ici icin;peynir maydanoz istege gore zeytin ezmesi patates hepsi cok yakisir ..

Tum malzemeri ekleyin yumusak bir hamur elde edin yaklasik 1 saat mayalandirin. Tavada tereyag eritin  ve mayalanan hamuru 2 esit parcaya bolun ilk parcayi merdane ile incecik acin arasina tereyag surup zarf seklinde katlayin buzdolabinda 30 dk dinlendirin ikinci hamurada ayni islemi yapin. Dinlenen hamuru buzdolabindan alip yaglanmis tezgahta dikdortgen sekilde acin uzun kenarina ic malzemenizi koyun ve rulo seklinde sarin simit sekli verin uzerlerine bicakla derin olmayan seritler cizin yagli kagit serilmis tepside 30 dk daha dinlendirin tepsi mayasi cok onemli uzerine yumurta sarisi ve susam ekleyin 200 derece isinmis firinda pisirin uzeri kizardiktan sonra firinin derecesini 170 e dusurun birkax dakika o sekilde pisirin. Mayalanma surelerine dikkat ederseniz harika bir lezzet ortaya cikiyor afiyet olsun