13 Mayıs 2015 Çarşamba

fincanda cilek soslu tavuk gogsu

Malzemeler;
Yarim paket margarin (125 gr)
1 su bardagi un
1 litre süt
1 paket şekerli vanilin
1 su bardagi toz seker

Cilek sosu icin;
8- 10 tane cilek
1 yemek kasigi şeker
yarim paket vanilya
1 dolu tatli kasigi nisasta


Margarin tencerede eritin, icine unu katin kokusu cikana kadar kavurun sonra sirasiyla 1 litre sut ve sekeri ekleyin kaynadiktan sonra vanilyayi katin karistirin surekli karistiriyorsunuz bu asamaya kadar, sonra mikserle birkac dakikak cirpin kahve fincanlarini sudan gecirin iclerine muhallebiyi koyun ve buzdolabinda en az 5 saat bekletin hatta aksamdan yapin sabaha kadar dolapta beklesin..

Sosu icin;
Cilekleri rendeleyin sekeri vanilyayi ve nisastayi katin kaynatin 5 dk kadar soguyunca servis anina kadar dolapta bekletin daha da koyulasacaktir.

Muhallebileri kahve fincanindan, elinizle ustunden ayırarak tek tarafli hava almasını saglayarak hemen cikartabilirsiniz, cikarttiktan sonra hindistan cevizine bulayin ve cilek sosu ile servis yapin.. afiyet olsun...