20 Mart 2015 Cuma

Hasanpaşa kofte

lezzetli ve sunumu hoş bir ana yemek yapmak isterseniz, hasanpaşa kofte tam size gore deneyin memnun kalacaksiniz....

300 gr dana kiyma
1 yumurta
1 orta boy sogan
yarim cay bardagi zeytinyagi
yarim paket kabartma tozu
yaklasik 1 cay bardagi irmik(ekmek ici yerine kullaniyorum ekmek ici de olur)
Tuz,karabiber, kirmizi biber, kimyon, kofte bahari ve  isot(göz karari katiyorum baharatlari)

Sosu icin;
3 buyuk domates rendesi
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi domates salcasi
tuz


Pure icin;
3 patates tuzlu suda haslanir suyu suzulur 1 yemek kasigi terayagi ile karistirilir yarim cay bardagi sut eklenerek pure haline getirilir...

Yapilisi;
KOfteyi tum malzemeleri ekleyerek yogurun 1 saat kadar dinlendirin buzdolabinda, sonra büyük parcalar alip yassilastirin sivi yagda kızartın. Sosu tavada hazirlayin biraz kavurun ve sulandirin kizarmis kofteleri borcama dizin uzerine sosu döküp firina verin yaklasik 30 dk kadar folyoyla kapatilmis sekilde pisecek sonra firindan cikartin ve pureyi koftelerin uzerine krema sikacagiyla sikin üzerlerine 1 kup kasar koyup tekrar firina verin kasarlar eriyene kadar tutun firinda, kofte servise hazirdir. Afiyetle. ...