1 yumurta beyazi ( yumurtaniz kucukse 2 de kullanabilirsiniz, sarisi ustune kullanilacak)
yarim paket kuru maya
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un ( hamur cok sert olmayacak)
Ic malzemesi
zeytinyagi
2 orta boy sogan
3 orta boy patlican
maydanoz
1 kirmizi biber
tuz, karabiber,kimyon,kirmizi toz biber,pul biber
yapilisi;
once ic malzemesini hazirlayin sogani biberi patlicani kavur maydonoz ve diger malz. ekle ic harc sogurken hamuru yogurup 6 bezeye ayiriyoruz her bir beZeyi cok ince olmayacak kadar aciyoruz normal bir yufka kalinliginda olacak ortadan ikiye kesip genis tarafina harziladigimiz ic harctan koyup sariyoruz tepsiyi yaglayip tam ortasina hazirladigimiz yufkayi doluyoruz bu islemi tepsi dolana kadar yapiyoruz malzemeler resimdeki tepsiyi tam dolduruyor. ustune yumurta sarisi ve sulu yogurt cirpip surun susam , corek otu ekleyip 180 derece firinda pisirin firindan cikinca ustunu sofra beziyle kapatin 10 dk dinlensin sonra afiyetle yiyebilirsiniz..memnun kalacaksiniz cok lezzetli bir börek.tarif icin sedacigima tesekkurler...