17 Ağustos 2013 Cumartesi

kakaolu islak kurabiye

Gorselini ekleyip uzun zamandır yazamadigim islak kurabiye tarifi yogun istek uzerine sizlerle.. ;) afiyetler olsun...:)


Malzemeler;
125 gr margarin
 1 yumurta
1 cay bardagi toz şeker
1 cay bardagi sivi yag
3 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket sekerli vanilin
Aldigi kadar un

Şerbeti icin;
3 cay bardagi su
2.5 cay bardagi şeker

Hindistan cevizi

Once serbet kaynatilir ve sogumaya birakilir. Sonra tum malzemelerle kurabiye hamuru yogurulur azar azar un ekleyerek..sonra sekil verilir ve yagli kagit serilmis firin tepsisinde 180 derece onceden isinmis firinda pisirilir. Serbet soğuk kurabiyeler ılık olacak soguyan serbete ilik kurabiyeleri tek tek batirip cikarttiktan sonra hindistan cevizine bulayin tüm kurabiyeler bitene kadar islemi tekrarlayin borcama koyup buzdolabinda bekletin ikraminizdan 1 gece once yaparsaniz daha da guzel olur.
Not:  Kurabiyeleriniz fazla gelirse yaptığınız kurabiyeleri buzluga atip daha sonraki misafirleriniz icin saklayabilir istediginiz zaman serbetleyip tekrar ikram edebilirsiniz..