17 Ağustos 2013 Cumartesi

rulo pasta

RULO PASTA
Keki icin;
6 yumurta
6 yemek kAsigi seker
6 yemek kasigi un
yarim kahve fincani limon suyu( turk kahvesi fincani)
yarim kahve fincani sivi yag( turk kahvesi fincani)
1 cay kasigi kabartma tozu
1 sekerli vanilin

kremasi icin;
2 su bardagi sut
1 cay bardagi seker
2 tepeleme yemek kasigi un
2 silme yemek kasigi bugday nisastasi
2 silme yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi margarin

yapilisi

ise once kremasini yapmakla basliyoruz  sutu sekeri unu nisastayi ve kakaoyu bir tencereye koyuyoruz orta ateste kaynayana kadar karistirarak pisiriyoruz kaynamaya basladiktan sonra 1 tatli kasigi margarin ekleyip margarin eriyene kadar karistiriyoruz kremamiz hazir mikserle cirpip sogumaya birakiyoruz sonra keki hazirlamaya basliyoruz.

6 yumurta ve 6 yemek kasigi sekeri yaklasik 5 dk cirpiyoruz,unu,limon suyunu,siviyagini,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar cirpiyoruz yagladigimiz firin tepsisine kek malzememizi dokuyoruz siz isterseniz yagli kagit kullanabilirsiniz ben yagli kagitla keki bozmadan cikartamadigim icin direkt tepsiyi yagliyorum 170 derecede keki pisiriyoruz. keki firindan cikarttiktan sonra sicagiyla keki rulo seklinde sariyoruz bunu sicakken yapmamizdaki amac keke kremayi surdukten sonra sararken kekin kirilmasini onlemek kek ilininca ruloyu acip kremasini surup muz ekleyip  rulo seklinde sariyoruz. uzeri icin ister krem santi kullanin isterseniz hazir pasta kremasi tercih sizin istediginiz sekilde meyvelerle susleyebilirsiniz ben yazin cilek tercih ediyorum pastamizi hazirladiktan sonra buzdolabinda sogumasini bekliyoruz soguduktan sonra servis icin hazirdir afiyet olsun...