GÜL TATLISI
HAMURU İÇİN;
Yarım paket margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı irmik
1 cay bardağı yogurt
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( yumuşak bir hamur elde edeceğiz)
ŞERBETİ İÇİN;
2 Su bardağı seker
2 Su bardağı su ( tatlı da serbette ılık olacak)
YAPILIŞI:
Hamuru kucuk parçalara ayırıp 1 cm genişliğinde merdane ıle acıyoruz daha sonra açtığımız hamuru cay bardağı ıle kesiyoruz elde ettiğimiz yuvarlak hamurların 3 yada 4 dört tanesinı her birisinin ortasına gelecek sekilde sıralıyoruz tam ortasından bıçakla kesip en ustten başlayarak yuvarlıyoruz 2 tane gül elde ediyoruz hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. yağlı kâğıt serılmıs tepside 180 derecede pişirip ılık tatlıya ılık serbet ilave ediyoruz AFİYET OLSUN...