Bloğumun ılk tarifini bir Kayserili olarak enfes bir lezzet olan tepsi mantısından yana kullanmayı tercih ettim ve sizleri daha fazla bekletmeden bu şahane lezzetin tarifine başlamak istiyorum. aman Allahım heyecanlandım mı ne :)))
MANTIMIZIN HAMURU İÇİN;
1 cay bardağı su
1 yumurta
un-tuz
İÇ MALZEMESİ;
Kıyma,sogan,karabiber,kırmızı toz biber ve tuz
Bu malzemelerden 1 bezi mantı çıkıyor siz isteğinize göre bu malzemeyi arttırarak yapabilirsiniz resimdeki kadar tepsi için 2 bezi hamur kullandık.
.PÜF NOKTA: mantı hamuru ne kadar sert yoğurulursa o kadar lezzetli olur. :) bu da benden size kıyak olsun :))
YAPILIŞI;
Hamur bezelenir daha sonra ınce bir hamur elde edene kadar açılır kare kare kesilir ve resimde gözüktüğü gibi şekil verilir..Tepsiye tek tek dizilir , işin en zor kısmı bu olsa gerek bu yüzden benden size tavsiye mutlaka yanınızda birisi olsun bu mantıyı yapacaksanız, yoksa dizerken çıldırabilirsiniz :))) Resimdeki el de anneciğimin eli :) tepsinin dibine kırmızı toz biberli yag yakıp dizmeye o şekilde başlıyoruz. Pişirmek için mantıları once ocakta altları biraz kızarana kadar çevire çevire kavuruyoruz, sonra üstüne geçecek kadar su ekleyip pişirmeye başlıyoruz veeee mantımız piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla tatlandırılmış salçalı sos tercihinize gore.. üzerine nane ve sumak ile mantımız servise hazır...AFİYET OLSUN :)