24 Nisan 2015 Cuma

muhallebili kemalpaşa tatlisi



Cok begeneceginizi garanti ediyorum...
1 paket kemalpaşa
(Uzerindeki tarife gore hazirlanacak genelde 3.5 su bardagi şeker yazar paketlerde ancak 3 su bardagi seker ekleyin)

Muhallebisi;
1 litre sut
2 dolu yemek kasigi misir nişastası (bugday olmaz)
2 dolu yemek kasigi un
6 yemek kaşigi şeker
2 yemek kasigi hindisatan cevizi
1 paket şekerli vanilin

Not:isteginiz muhallebiyi hazirlayip dokebilirsiniz uzerine ben bu sekilde yaptim ancak her turlu guzel olur tercih sizin...


Yapilisi;
Kemalpaşa tatlilarini tarife gore hazırlayın pisirme suresini aldiginiz pakete gore yapmayın yaparken anlarsiniz zaten yumusadiklarini, pakete gore sureyi ayarlarsaniz dagilirlar. hazir olan tatlilari tek tek  borcama alin sira sira dizin sonra muhallebiyi hazirlayin, hazirladiginiz muhallebiyi kemalpasalarin uzerine sicak olarak dokun,uzerini ister hindistan cevizi isterseniz  fistikla susleyin, sıcağı ciktiktan sonra buzdolabina strechfilm ile kaplayarak en az 4 saat bekletin... misafiriniz gelmeden 1 gece once yaparsaniz daha da  guzel olur.

Afiyetle....