Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
1 kabartma tozu
3 yemek kasigi damla cikolata (istege göre)
2 su bardagi un
25 gr kakao yaklasik 3 yemek kasigi
Hindistan cevizi toplari icin;
1,5 su bardagi hindistan cevizi
2 yumurta aki
yarim su bardagi pudra sekeri
ayrica;
1 paket krem santi
1 su bardagi sut ve uzeri icin cikolata sosu
Süslemek icin çilek. .
Yapilisi;
Önce hindistan cevizi yumurta aki ve pudra sekeri karistirilir ve minik toplar yapilir,cok sert olmayan toplar. hindistan cevizini yumurta aklarinin uzerine elde yuvarlanacak hale gelene kadar kendiniz de olcusuz ekleyebilirsiniz, simdi sira keki hazirlamaya geldi,seker ve yumurtalari beyaz olana kadar cirpin ve diger malzemeleri ekleyin kek hamurunuzu hazirlayin dikdortgen borcami yaglayin ve kek hamurunun yarisindan biraz fazlasini dokun, sonra duzgun bir sira ile Hindistan cevizi toplarini yerleştirin uzerine kalan kek karisimini dokun 170 derece firinda pisirin ,pisip pismedigini kurdan yardimiyla kontrol edebilirsiniz kurdan temiz cikmissa pismis demektir.
Keki firindan cikarin iyice sogumasini bekleyin bu arada krem santiyi ve cikolata sosunu hazirlayin ,cikolata sosu sogumus olmali... kek soguduktan sonra uzerine krem santi ve cikolata sosunu dokun buzdolabinda bekletin servis ederken cilekle servis edebilirsiniz cok yakisiyor, 1 gun onceden yapip buzdolabinda bekleyebilir pastaniz, tercih sizin.. afiyetler olsun...