Etiketler
- TATLILAR (40)
- ANA YEMEKLER (29)
- KURABİYELER (13)
- HAMUR İŞLERİ (12)
- SALATA-GARNİTÜR (8)
- KAHVALTILIKLAR (5)
- BÖREKLER (4)
- REÇELLER (1)
- İçecekler (1)
19 Şubat 2015 Perşembe
dereotlu kurabiye
Agizda dagilan enfes dereotlu kurabiyeleri cok begeneceginizi dusunuyorum,denemenizi özellikle tavsiye ediyorum, simdi tarife gecelim bu kadar reklam yeter :)
Malzemeler;
125 gr tereyag veya margarin
1 yumurtanın aki (sarisi uzerine kullanılacak)
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi uzum veya elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi mahlep
1 SILME tatlı kasigi tuz
2 dolu tatli kasigi pudra şekeri
doğramış dereotu olcu vermiyorum isteginize gore arttirip azaltabilirsiniz
yaklasik 3-3.5 su bardagi un kivamini siz ayarlarlarsiniz.
Yapilisi;
Tum malzemeler oda sicakliginda olmali!!!
Dereotu haric tum malzeleri ekleyip yogurun, en son dogranmis dereotunu ekleyip gerekirse un ilave edin, dereotu hamuru biraz sulandirabilir. Kivamlica yogurduktan sonra ceviz buyuklugunde yuvarlayin, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin uzerine yumurta sarisini surun, susam corekotu, hashas isteğinize göre ekleyin 170 derece onceden isinmis fırında pişirin. Afiyetler olsun....