Etiketler
- TATLILAR (40)
- ANA YEMEKLER (29)
- KURABİYELER (13)
- HAMUR İŞLERİ (12)
- SALATA-GARNİTÜR (8)
- KAHVALTILIKLAR (5)
- BÖREKLER (4)
- REÇELLER (1)
- İçecekler (1)
4 Ocak 2015 Pazar
etli kuru fasulye
Kuru fasulye yapamiyorum ,suyunu ayarlayamiyorum ya cok sulu ya cok koyu oluyor diyorsaniz olculu tam kivaminda bir kuru fasulye tarifi deneyin memnun kalacaksiniz...
1 corba kasesi kuru fasulye (islatmadan önceki hali islaninca zaten cogaliyor)
1 orta boy kuru sogan
2 yemek kasigi dolusu domates salcasi
istediginiz miktarda kusbasi et
Toplam 3.5 su bardagi su ( 1 bardak 200 ml)
Kirmizi toz biber ,tuz , kimyon 1 kurutulmus aci biber icine atin lezzet katar
Duduklu tencerede yapmalisiniz yoksa saatlerce kaynar ve hic lezzeti olmaz, aksamdan islatmam ben kuru fasulyeyi yapacagim gün tencereye su koyar fasulyeleri icine atar kaynayana kadar bekletir kaynadiktan sonra hemen altini kapatirim yapacağım saate kadar bekler bu sekilde, sivi yagi tencereye ekleyin soganlari kucuk dograyip kavurun sirasiyla salca baharat ve suyunu ekleyip fasulyeleri ekleyin 15 dk kaynatin fislama sesinden sonra yemeginiz hazirdir afiyetle..